Ekożywność - jak nie dać się nabrać

Czas trwania szkolenia:  2 godziny 

Cena: 99 zł  49.00 zł – cena obejmuje udział w zajęciach, materiały szkoleniowe, zaświadczenie, przerwy kawowe
oraz rabat 20% na dowolny materiał HolisticPrograms.pl

UKOŃCZENIE SZKOLENIA KOŃCZY SIĘ UZYSKANIEM IMIENNEGO ZAŚWIADCZENIA.

Rejestracja: online oraz telefonicznie

Minimalna Ilość uczestników: 10 osób

Miejsce szkolenia: 
*Bytom - Bytomski Uniwersytet Trzeciego Wieku
*Świętochłowice – „Centrum Terapii i Edukacji Horyzont”

* Zadzwoń (+48 504-509-977) ustalmy to wspólnie... organizujemy spotkania wyjazdowe

 

Czy warto kupować produkty bio oraz eko? To pytanie pojawia się coraz częściej, gdyż żywność ekologiczna jest zazwyczaj droższa. Tymczasem, bio warzywa i owoce można już dostać w każdym supermarkecie. Jedni uważają, że tylko takie produkty - z tradycyjnych upraw - są gwarancją naszego zdrowia. Dla innych to kwestia marketingu i snobistycznych zachcianek. Pytanie brzmi: „Gdzie leży prawda?” I czy ekologiczne produkty są rzeczywiście lepsze?



Prowadzący: A. Kasperek

 

Szkolenie oparte jest o autorski program profilaktyczny „Siedem Filarów Zdrowia”. Bazuje na najnowszych badaniach, praktyce lekarskiej i wiedzy z zakresu medycyny komplementarnej. Prezentowane zasady i metodyka ma zastosowanie zarówno w przypadku osób zdrowych (w ramach codziennej profilaktyki zdrowia) oraz szczególnie u osób chorych i niepełnosprawnych. Szkolenie dostarcza podstawowych informacji teoretycznych, porządkując wiedzę uczestników, obalając mity i hasła reklamowe. 

 

 

ZE SZKOLENIA DOWIESZ SIĘ:

  

  • Jakie błędy dietetyczne popełniamy najczęściej
  • Czy liczenie kalorii jest dobrą metodą zachowania naszego zdrowia
  • Jakie oznaczenia żywności mogą pomóc nam w jej świadomym wyborze
  • Jak prawidłowo czytać etykiety produktów spożywczych
  • Czy żywność dostępna na polskim rynku jest bezpieczna
  • Czym zajmuje się Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych
  • Czym są dodatki do żywności i których należy stanowczo unikać
  • Jakie mechanizmy psychologiczne wpływają na zakup danego produktu
  • Czym są „żywność ekologiczna” i „żywność bio” oraz czym się charakteryzują
  • Jak nie pozwolić się oszukać nieuczciwym producentom żywności
  • Czym jest i jakie cechy musi spełniać „produkt naturalny”
  • Czy warto kupować certyfikowaną żywność ekologiczną
  • Jak działają organofosforany i dlaczego są dla nas tak niebezpieczne
  • Jak wybrać zdrowy olej i nie dać się oszukać nieuczciwym producentom
  • Jakie są najważniejsze zalecenia diety doktora Kwaśniewskiego